Satelliet + Buien/onweerradar
Bron: Weerslag
Temperatuur
Bron: Weerslag
Gevoelstemperatuur
Bron: Weerplaza
Zicht
Bron: Weerplaza
Weer van vandaag 16 Januari 2019
laatste update:03:30uur (Bron: KNMI)
Vandaag en morgen
Bewolkt en vooral in de avond regen. Donderdag (winterse) buien

Vannacht blijft het op de meeste plaatsen bewolkt en kan er lokaal wat motregen vallen. De minimumtemperaturen liggen tussen 4 graden in het zuidoosten en 7 graden aan zee. De wind is zuidwestelijk en matig, boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig en aan zee krachtig.

Overdag verandert er niet veel in het weerbeeld. In de avond trekt een regenzone van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 8 graden. De zuidwestenwind is matig boven land, in de kustgebieden vrij krachtig, boven het IJsselmeer en aan zee krachtig en in het noordwestelijk kustgebied hard, 7 Bft.

In de nacht naar Donderdag klaart het van het westen uit op. In het noordelijk kustgebied zijn er enkele buien. De minimale temperaturen liggen tussen 5 graden aan de kust en 2 graden verder landinwaarts. De wind is west tot zuidwest, meest matig, aan de kust krachtig en in het noordelijk kustgebied eerst nog hard, 7 Bft.

Donderdag overdag zijn er buien, soms met hagel of natte sneeuw en mogelijk onweer. In de ochtend vormen de buien soms een groter aaneengesloten gebied waarbij de neerslag tijdelijk in sneeuw overgaat. Plaatselijk kan het dan korte tijd wit worden. Tussen de buien door loopt de temperatuur op naar ongeveer 5 graden, maar in sneeuw daalt deze naar ongeveer 1 graden. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is zwak tot matig, aan de kust krachtig en in de namiddag aan de Zeeuwse kust mogelijk hard, 7 Bft.


Weersvoorspelling
Weersverwachting komende 5 dagen
Donderdag regen, later enkele (winterse) buien. Daarna overgang naar een vrij koud weertype. Vrijdag en zaterdag is het overwegend droog, begin volgende week neemt de kans op (winterse) neerslag iets toe.