Weer en Wind - Actuele Weersverwachting BeNeLux
 
 
 
 
 
Bezoeker Status
 4,315,782 unieke bezoekers
 
» Gasten online: 23
» Leden online: 7
 
Satelliet + Buien/onweerradar
Bron: Weerslag
Windstoten
Bron: Weerplaza
Windkracht (bft)
Bron: Weerslag
Temperatuur
Bron: Weerslag
Weer van vandaag 21 Januari 2018
Waarschuwing: Code geel: Plaatselijk glad
weerkaart codekaart codekaart codekaart
laatste update:09:00uur (Bron: KNMI)
Vandaag en morgen
Eerst lokale gladheid, verder perioden met zon en meest droog

De dag begint met brede opklaringen maar vooral in de kustgebieden kan soms nog een enkele winterse bui van zee het land optrekken. Omdat de temperatuur met name landinwaarts rond het vriespunt ligt, komt er plaatselijk gladheid voor. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en in de avond trekt van het zuidwesten uit een gebied met regen en natte sneeuw over het land. De maximumtemperatuur komt uit rond 5 graden. De west tot noordwestenwind is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer aanvankelijk nog vrij krachtig. Later op de dag draait de wind naar zuidelijke richtingen en neemt dan aan zee en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

In de nacht naar Maandag breidt de neerslag zich over het gehele land uit. Soms komt er natte sneeuw voor, in het noordoosten kan het zelfs enige tijd sneeuwen. De sneeuw kan daar voor gladheid zorgen. De minimumtemperatuur ligt tussen 0 graden in het noordoosten en +3 graden in het zuidwesten van het land. De wind komt uit zuid tot zuidoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de nacht draait de wind in het zuidwesten van het land naar het west.

Maandagochtend trekt de neerslag naar Duitsland weg en breekt de zon soms door. In het noordoosten kan sneeuw aanvankelijk nog voor gladde wegen zorgen. De temperatuur loopt op naar ongeveer 8 graden. De wind is matig en komt uit een west tot noordwestelijke richting, in het noordoosten komt de wind aanvankelijk uit het zuid tot zuidoosten.


Weersvoorspelling